Разликата на искривувањето и ткаењето на ткаенината

(1) ако ткаенината е идентификувана со раб на ткаенина, насоката на предивото паралелна со работ на ткаенината е искривена, а другата страна е ткаена.

(2) димензионирањето е насоката на искривувањето, а не димензионирањето е насоката на ткивото.

(3) Општо земено, оној со висока густина е правец на искривување, а оној со мала густина е насока на ткае.

(4) За крпа со очигледни белези на лукав, насоката на шарите е искривена.

(5) Половина конец ткаенина, обично искриват насока на влакно, еден предиво насока е ткиво.

(6) Ако извртувањето на предивото на ткаенината од едно предиво е различно, насоката на извртување Z е насока на искривување, а насоката на вртење S е насока на ткае.

(7) Ако карактеристиките на предивото за искривување и ткаенини, насоката на искривување и извртувањето на ткаенината не се многу различни, тогаш предивото е униформно и сјајот е добар правец на искривување.

(8) ако извртувањето на предивото на ткаенината е различно, поголемиот дел од големиот пресврт е правец на искривување, а малиот пресврт е правец на ткаенини.

(9) За ткаенини за крпи, насоката на предивото на прстенот за влакненца е насока на искривување, а насоката на предивото без прстенот на влакната е насока на влакненца.

(10) Ткаенина за шипки, насоката на ременот е обично во насока на искривување.

(11) Ако ткаенината има систем на предива со многу различни карактеристики, оваа насока е искривена.

(12) За предива, насоката на искривените предива е искривување, а насоката на неизвитканите предива е ткаенината.

(13) Меѓу испреплетувањата на различни суровини, генерално памук и волна или испреплетени ткаенини од памук и лен, памук за предиво за искривување;Во преплетот на волна и свила, свилата е искривено предиво;Волна свила и памук се преплетуваат, свила и памук за искривување;Во природната свила и испреплетена свила материјал, природната нишка е предивото од искривување;Природна свила и вискоза се преплетуваат, природна свила за искривување.Бидејќи ткаенина користи се многу широки, сорти се исто така многу, ткаенина суровини и организациона структура барања се различни, така што во пресудата, но, исто така, според специфичната ситуација на ткаенината да се одлучи.


Време на објавување: 24 февруари 2022 година